BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Saját felhasználói perelik az Apple-t

IPad és iPhone tulajdonosok egy csoportja jogosulatlan adatkezelés miatt pert indított a gyártó Apple ellen.

A csoportos keresetet benyújtó amerikai felhasználók azt állítják, hogy az Apple hozzájárult ahhoz, hogy bizonyos alkalmazások felhatalmazás nélkül továbbítsák személyes adataikat harmadik fél részére. A perben az Apple-ön kívül számos más, szoftvergyártó céget is megneveznek a felperesek, köztük a Dictionary.com-ot, a TextPlus 4-et és a Weather Channelt – jelenti a Reuters.

A kaliforniai bírósághoz beadott dokumentumok szerint az Apple által alkalmazott egyéni felhasználói azonosító kiválóan alkalmas arra, hogy a segítségével a megfigyelők nyomon követhessék a készülékek tulajdonosainak aktivitását.

Az Apple áprilisban már módosította az adatkezelési irányelveit és megtiltotta az alkalmazások gyártóinak, hogy felhatalmazás nélkül továbbítsanak adatokat. A felperesek szerint azonban a vállalat nem tett eleget azért, hogy a szigorúbb szabályt be is tartsák, ezért a perben kártérítést és a gyakorlat beszüntetését követelik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.