BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

További két év a KÁT-nak

Az ország előtti fő kihívások: az erős és növekvő importfüggésünk, nagy és bővülő energiaigényünk, drága megújulóalapú áramtermelésünk, korlátozott fossziliskészleteink és pazarló energiafelhasználásunk.

A készülő energiastratégia minderre választ ígér, sőt, megvalósításával a vállaltnál 2020-ra nagyobb is lehet megújulóáramtermelésünk aránya.

Az energiapiaci szabályozás két év alatt áltátható lesz, az állami szerepvállalás erősödik, de a vállalkozás szabadsága nem sérül. Várhatóan viszont 2012 végéig fennmarad a hővel kapcsolt áramtermelés (KÁT) állami támogatása, de más-más dotációt kapnak a gáztüzelésű és a megújuló energiahordozót hasznosító erőművek. Mivel a KÁT-rendszer 2010 végére tervezett megszűnése miatt 20-30 százalékos távhődrágulás fenyegetne, információink szerint fenntartása érdekében sok politikus és polgármester is lobbizott.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.