BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Turisztikai holding a hazai piacon

A legnagyobb magyar turisztikai társaság jön létre az SCD Group Zrt. idegenforgalmi portfóliója és a Hunguest Hotels Zrt. egyesítésével. Jászai Gellért, az SCD Group elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján közölte: a megalakulásakor mintegy 50 milliárd forintra becsült vagyonnal rendelkező Magyar Turisztikai Holding (MTH) a kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált vendégéjszakák közel 10 százalékát mondhatja magáénak. A második legnagyobb hazai szállodalánc mellett tulajdonosa lesz a Balatontourist Zrt.-nek, a Fly Balaton nemzetközi repülőtérnek, és viszi tovább az SCD Group 450 millió euró értékű Balaton-fejlesztési programját, illetve balatoni ingatlanportfólióját is.

A tranzakció részeként az Arago a Hunguest Hotelsben lévő tulajdoni hányadából 33 százalékot ad át az MTH Zrt.-nek, amely ezért saját részvényeinek 25 százalékával fizet. Az MTH jövő év őszéig opciós jogot szerzett arra, hogy az Arago maradék szavazati jogát, valamint a további Hunguest Hotels-tulajdonosok tulajdonrészét, illetve szavazati jogát kivásárolja, összesen 66,5 százalék erejéig. Ezzel az MTH a Hunguest Hotels Zrt.-ben 99,6 százalékos szavazati jogot szerez, miközben Jászai Gellértnek vételi joga van az Aragónak átadott 25 százalékos MTH-részesedés viszszavásárlására is. Az MTH Zrt.-t ötmillió forintos alaptőkével már bejegyezte a cégbíróság, január végére, a vagyonelemek integrálásával saját tőkéje 40 milliárd forint körül lesz. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.