BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Volkswagen: Nincs több pénz

A Volkswagen konszern nem óhajtja megadni azt a 6 százalékos béremelést, amit a németországi alkalmazottak számára kér az IG Metall szakszervezet.

A német IG Metall szakszervezet 6 százalékos béremelést szeretne elérni, amelyet azonban a Volkswagen vélhetően elutasít – tudósít az Automotive News Europe. A VW többek között a versenyképesség javítása érdekében mindössze 2,7 százalékos fizetésemelést tervez. A szakszervezet összesen 100 ezer alkalmazottat képvisel, a két fél január közepén kezdi meg a bértárgyalásokat.

A Handelsblatt cikke szerint a wolfsburgi székhelyű VW konszern kilenchavi nettó profitja megötszöröződött és elérte a 3,78 milliárd eurót, és világpiaci eladásai meghaladták a tavalyi első háromnegyed évben elért 6,29 millió darabot.

A Volkswagen csoport azt tervezi, hogy a következő öt évben 51,6 milliárd eurót fordít gyártmányfejlesztésre és a termelőkapacitás bővítésére, azzal a céllal, hogy 2018-ra mind eladási darabszám, mind profit tekintetében megelőzze a Toyota Motort.

A cég tegnap közölte: amennyiben az értékesítési adatok a jelenlegihez képest stabilak maradnak, és a versenyképességet a terveknek megfelelően fejleszti, a Volkswagen 50 ezer munkahelyet hoz létre világszerte a következő öt évben. A Volkswagen jelenleg globálisan 400 ezer főt foglalkoztat, ám a számos piacon várható további növekedésnek köszönhetően az alkalmazottak száma középtávon 450 ezerre nőhet.

Mint arról beszámoltunk, példátlan módon az idei évben csökkenti a karácsonyi üzemszünet időtartamát a német autógyárak. A Volkswagen már január 3-án megszűnteti az üzemi szabadságolásokat Drezdában, Emdenben és Wolfsburgban, a szokásosnál egy héttel korábban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.