BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén muzsikál a Toyota, de legalább bizakodó

Majdnem felére esett vissza a Toyota üzemi nyeresége üzleti évének harmadik negyedévében, de a világ legnagyobb autógyártója az év egészét tekintve töretlenül optimista.

A Toyota Motor Corp október-decemberi időszakban mért üzemi profitja 99,07 milliárd jen, vagyis 237,77 milliárd forint volt. Bár az eredmény 47,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi időszak nyereségétől, a pesszimista elemzői várakozások 70,6 milliárd jenes átlagát így is jócskán meghaladta. A nettó profit 38,9 százalékkal 93,63 milliárd jenre csökkent.

Az eredmény nem lóg ki a japán autógyártók gyorsjelentéseinek sorából: az erős jen és a távol-keleti szigetországban meredeken visszaeső kereslet nyomot hagyott a Nissan és a Honda könyveiben is.

A világ legnagyobb autógyártója az év egészét tekintve azonban bizakodó: a március 31-én véget érő pénzügyi évében 550 milliárd jenes üzemi eredményre számít, szemben a korábbi 380 milliárdos óvatos becsléssel. A Thomson Reuters által megkérdezett 23 elemző véleményének átlaga 489 milliárd jen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.