BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három milliárdot nyert a Semmelweis Egyetem

Egy nap helyett akár 1 óra alatt is elkészülhet a vizsgálat, sőt a diagnózis is a Semmelweis Egyetem (SE) új szív CT-jével, melyet ma délután adtak át az egyetem Kardiológiai Központjában. A kutatóegyetemi támogatás keretéből megvásárolt berendezés helyettesítheti az érfestéses szívkatéterezést.

Néhány éve hazánkban is nyilvánvalóvá vált, hogy a felsőoktatás ma működő struktúrája - Magyarországon 69 intézmény nyújt felsőoktatást - homogenizál, és szükség van arra, hogy a legjobbakat kiemeljék. Tavaly abban a pályázati rendszerben, amelyben a legjobb hazai intézményeket megmérték, a Semmelweis Egyetem az első 5 között volt, akik a kutatóegyetemi címet megkapták – mondta a mai sajtótájékoztatón Tulassay Tivadar, rektor. A professzor hozzá tette: Ez a Kutatóegyetemi cím jelenti ma Magyarországon a versenyképes, európai dimenzióban is helytálló, elit egyetemet.

A Semmelweis Egyetem tavaly nyerte el a kutatóegyetem címet; az ehhez kapcsolódó fejlesztési programra 3 milliárd forint támogatást kapott a következő három évre a TÁMOP pályázat keretében, melynek témája a “Modern Orvostudományi Technológiák a Semmelweis Egyetemen”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.