BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hétmilliárdos nyereség a Volkswagennél

Hétszeresére nőtt tavaly a Volkswagen csoport profitja az egy évvel korábbihoz képest, elsősorban a kínai eladások felfutásának köszönhetően.

Európa legnagyobb autógyártója pénteken azt tudatta, hogy az adózott eredmény 6,84 milliárd eurót tett ki tavaly, egy évvel korábban még csak 960 milliót keresett tisztán a német vállalatcsoport.

A Volkswagen mellett az Audi, a Skoda és a Seat modelleket is forgalmazó vállalat bevételei 20 százalékkal nőttek, 126,9 milliárd euróra 105,2 milliárdról, ebből hétmilliárd eurót is meghaladó működési eredmény származott az egy évvel korábbi 1,86 milliárdot követően.

A kereslet élénkülésének köszönhetően a VW az idén a tavalyinál több bevételt és profitot vár. A részvényeseknek 2,20 eurót terveznek fizetni, 2009-ben 1,60 eurót kaptak.

Volkswagen piaci pozícióinak erősítése céljából szövetkezett a Suzukival, elsősorban a kiskategóriás szegmensben terveznek együttműködést, és tizedik márkaként magába olvasztja a Porschét is. A teherautó-gyártásban pedig a cégcsoporthoz tartozó Scania és MAN közötti stratégiai szövetség létrehozatalán fáradozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.