BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, a legjobb autók városlakóknak - Galéria

A Forbes a Consumer Reports fogyasztóvédelmi magazin adatai segítségével összeállította a listát azokról a típusokról, amelyek szerintük a legalkalmasabbak azoknak, akik napi fél-egy órát autóznak a városban.

A Forbes szerint "városállónak" az az autó számít, amely a lehető legalacsonyabb fogyasztás mellett a legtágasabb helyet kínálja az utasoknak. A magazin a lista összeállításakor ezért kiindulásként a Consumer Reports idei kedvenceit választotta ki, majd ezekből a kocsikból emelte ki azt a tizenegyet, amely a legnagyobb fej- és lábteret a legjobb fogyasztással kombinálja.

Ár tekintetében nem szabott meg határt a magazin, ennek ellenére a toplistára kerülő modellek mindegyike jóval a 30 ezer dolláros (6 millió forint) ár alatt marad, a hibrideket kivéve pedig a felsorolt kocsik kevesebb mint 25 ezer dollárért (5 millió forint) kelnek el a tengerentúlon.

A Forbes szerint a győztes a Toyota Prius, a modell a hibrid technológia ellenére is mindössze 23 ezer dollárért kapható és bevezetése óta minden verziója megbízhatóan szolgálja a városlakókat. Egyébként egy másik Toyota hibrid, a Camry is bekerült a legjobbak közé, és a versenytárs Honda Civic típusának hibrid változata is helyet kapott a listán. Szintén sikeresnek bizonyultak az új dízelek: a Volkswagen Golf TDI és a Jetta Wagon TDI, amelyeknél az alacsony fogyasztásért sem kell túl nagy helyet feláldozni.

Nem kerültek be viszont a listára az elvileg bőséges helyet kínáló SUV-ok, terepjárók és minvanek sem, amelyek nem csak többet fogyasztanak, mint a szedánok, de sok esetben (például a Ford Expeditionnél) kevesebb helyet kínálnak az utasoknak, mint egy Mazda 3 vagy egy Honda Accord.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.