BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miért ilyen elégedett a kecskeméti Mercedes?

Közel egy évig keresték az új gyár helyszínét, és végül jó döntést hoztak a Daimler AG cégcsoport illetékesei a kecskeméti helyszín kiválasztásával - mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken Kecskeméten.

"Két év elteltével nem bántuk meg a döntésünket, mert minden az előzetes tervek szerint halad, és 2012 első negyedévében legördül a futószalagról az első eladásra gyártott kecskeméti Mercedes-Benz személygépkocsi" - mondta a gyár igazgatója, a szűkebb térség üzletemberei részére szervezett találkozón.

Frank Klein elmondta: naponta kétezer munkás dolgozik azon, hogy májusra a robotok és a gépsorok is üzemkész állapotba kerüljenek, és megkezdődhessen a tesztelés. Az ügyvezető igazgató szólt arról, hogy februárig már 720 magyar dolgozó áll a Mercedes-Benz alkalmazásában. A 2011-es év végére a gyár dolgozóinak létszáma el fogja érni a kétezret, ebből a tervek szerint 1700 magyar munkavállaló lesz.

A gyár területén kialakítandó telephelyen öt logisztikai szolgáltató fogja a gyártás folyamatosságát biztosítani, ezek önmagukban 800 embert foglalkoztatnak majd. A kecskeméti gyár a Daimler cégcsoport rastatti gyárával működik együtt, amely a Mercedes-Benz kompaktjármű szegmensének kompetenciaközpontja. Magyarországon a Mercedes-Benz A- és B-osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyártanak majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.