BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mindenkit "bedarál" a Google - A mobilpiacon is

Az elmúlt negyedévben a Google Android mobil operációs rendszere megelőzte az Apple iPhone-ját az Egyesült Államokban és jó úton van afelé, hogy a BlackBerryt is legyőzze.

A ComScore friss mérése szerint december végén már 63,2 millió amerikai rendelkezett okostelefonnal, ez 60 százalékos növekedés tavalyhoz képest. A tavalyi negyedévben ugyan továbbra is a BlackBerry volt a legnépszerűbb, 31,7 százalékos piaci részesedéssel, de a gyártó RIM sokat veszített az előző negyedévhez képest; 37,3 százalékos részesedésről esett vissza – írta az AFP.

A második helyet pedig ezúttal nem az Apple, hanem a Google Android platformja érte el, a szeptemberi 21,4 százalékról 28,7 százalékra emelve piaci részesedését. A harmadik helyezett Apple 24,3 százalékos részesedést tudhat magáénak a korábbi 25 százalékhoz képest.

A BlackBerry és az Apple mellett a Microsoft is teret veszített az amerikai piacon, ahol az okostelefonok 8,4 százalékán fut Windows mobil operációs rendszer, szemben a korábbi 9,9 százalékkal. A legnagyobbak közül tehát a Google-t kivéve mindegyik operációs rendszer veszített részesedéséből.

A Google eddig is komoly konkurenciát jelentett az Apple számára, most azonban az Android 3.0 operációs rendszerrel a Forbes elemzése szerint kifejezetten a tábla PC szektor felől közelítve indít offenzívát a keresőóriás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.