BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszakapják pénzüket a hoppon maradt turisták

Egyelőre nem állapodtak meg az utazási irodák és a légitársaságok arról, milyen arányban osszák meg a hiányt, amely az észak-afrikai zavargások miatt felfüggesztett charterközlekedésből keletkezett - mondta az InfoRádiónak az utazásszervezők és utazásközvetítők szövetségének szóvivője. Molnár Judit hangsúlyozta: a turisták visszakapják lemondott utazásuk költségeit.

Megosztják egymás között a veszteséget a légitársaságok és az utazási irodák, ám az még nem dőlt el, hogy milyen arányban - mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője. Több társaságot azért ért kár, mert a bizonytalan egyiptomi belpolitikai helyzet miatt szüneteltetni kell a charterjáratok közlekedtetését.

Molnár Judit megjegyezte: a szakma abban bízik, hogy néhány héten belül újra indulhatnak turisták az észak-afrikai országba, amelyet a külügyi tárca a múlt vasárnap utazásra nem javasolt térségnek minősített. Bár az Egyiptom vörös-tengeri üdülőhelyein nyugalom van, a magyarokat a hét végén hazahozzák.

A szóvivő közölte azt is, hogy a lemondott utakra befizetett összegeket visszakapják az utazási irodák ügyfelei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.