BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hazai cégfelvásárlások - Túl nagy a csönd

A magyar M&A (fúziók és felvásárlások) piacán mindössze 18 tranzakció történt 2010 második felében, míg az első hat hónapban 45 üzlet köttetett, így ez a teljesítmény csalódást okozott a szereplőknek – állítja a PwC elemzése.

A legnagyobb csökkenés a nagyobb üzletek számában és a külföldi befektetők tevékenységében volt. Az időszakban az energetika számított jól teljesítő ágazatnak. A 2010. második félévi visszaesés következtében összességében az egész évre ötszázalékos zsugorodást jegyeztek fel, ez az utóbbi három év legrosszabb periódusának számít.

A korábban várt fellendülés a piacon még nem jött el, azonban 2011 első hónapjainak a fejleményei egyelőre abba az irányba mutatnak, hogy a közeljövőben várhatóan számos, jelenleg előkészület alatt álló tranzakciót zárhatnak le.

A PwC elemzői szerint az idén a remélhetőleg tovább stabilizálódó gazdaságpolitikai helyzet, valamint a javuló országkockázati besorolás elősegítheti a magyar piac iránti bizalom erősödését, és így a felvásárlások piacának élénkülését. Elsősorban a szórakoztató- és médiaiparban, a telekommunikáció és az IT területén, a pénzügyi szolgáltatásoknál, az energetikában és a kiskereskedelemben lehet megállapodásokra számítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.