BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MTelekom: harmincmilliárdba kerülhet az új hálózat

Mintegy harmincmilliárd forintból újítja meg a hálózatát a Magyar Telekom. A bejelentés nyomán teljessé válik a kör. Az elmúlt hetekben, hónapokban ugyanis az összes hazai mobilszolgáltató elkötelezte magát a hipergyors mobilinternet-hozzáférés kiépítésére.

A Magyar Telekom hálózat-korszerűsítő tenderét az Ericsson nyerte el, és már el is indult az ezzel kapcsolatos munka. A generációváltást eredményező modernizáció első lépéseként az ügyfelek már ez év nyarától használhatnak szupergyors mobilinternetet Budapesten és több vidéki településen is, 2013-ra pedig Magyarország egész területén elérhető lesz a 21 Mbit/s sebességű HSPA+ technológia – jelentette be Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

A vezérigazgató a megbízás konkrét összegét nem árulta el, csupán annyit mondott, hogy a következő években mintegy 30 milliárd forintot fordít a társaság a hálózatfejlesztésre. Ezzel együtt a Magyar Telekom hazai beruházásai 2005 óta az 500 milliárdot is meghaladják.

Alig két hónapja a Vodafone jelentette be, hogy újabb szakaszához érkezett a három és fél éve elkezdett százmillió eurós nagyságú hálózat-korszerűsítő beruházása. A hálózatbővítéssel a mobiloperátor magyarországi befektetéseinek összértéke megközelíti az 1,5 milliárd eurót. A Telenornál már több mint fél éve tart a hálózatmodernizáció. A cég a kínai ZTE-t bízta meg magyarországi rendszerének teljes újjáépítésével, amelyre mintegy 200 millió euró (58-60 milliárd forint) értékű keretszerződést kötött.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.