BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot bukott az Est Media a Radiocafé eladásán

Az Est Media (korábban Econet.hu) mintegy 180 millió forint számviteli veszteséget jelentő tranzakcióban eladta a Radiocafé 98.6 rádiót üzemeltető Radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Szolgáltató Kft.-t – jelentette be a társaság.

A Radiocafé Kft. közvetlen tulajdonosa a KV Barát Kft. Az értékesítés számviteli hatása mintegy 180 millió forint veszteség, de operatív szinten jelentős és azonnali megtakarítással jár – hangsúlyozza a tranzakcióról kiadott közlemény.

Az Est Media szerint a Radiocafé 98.6 csak hosszabb távon lehetne nyereséges, ha a 2012-ben lejáró frekvenciáját újbóli pályázat nyerteseként meghoszszabbítanák. Jelenleg a rádiós reklámpiac helyzete s különösen a helyi és regionális adók tömeges újrapályáztatásával kapcsolatos bizonytalanságok, a piac teljes átrendeződése miatt folyamatos tulajdonosi finanszírozásra szorulna a Radiocafé 98.6. A rádió eladásából származó bevételt a piacvezető termékeket tömörítő print- és az online-üzletágnál hasznosítják.

Az éves közgyűlésen Balázs Csaba, az Est Media Nyrt. igazgatóságának elnöke azt mondta, hogy a reorganizációt már megkezdték, és reményeik szerint 2011-ben új bázison lassabb, de biztosabb alapokon álló növekedés indulhat meg. Az Est Media veszteségeit a médiapiac szűkülésével magyarázta. A nemzetközi számviteli szabályok szerinti konszolidált 2010. évi mérleget 1,601 milliárd forint veszteséggel fogadták el. MTI-Eco

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.