BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Németország villanyautó nagyhatalom szeretne lenni

A tervezettnél jelentősen több forrást kíván fordítani a német szövetségi kormány az elkövetkező években az elektromos autók elterjesztésére.

Angela Merkel szövetségi kancellár ugyanis bejelentette, hogy a villanyautó-vásárlók tíz évre mentesülnek a gépjárműadó megfizetése alól. Ezzel Berlin újabb öt évvel hosszabbította meg a korábban bejelentette adókedvezmény programot, az erről szóló bejelentésre azután került sor, hogy Merkel találkozott  Nationale Platform Elektromobilitaet (NPE) nevű szervezet tagjaival – jelenti az AFP.

Az adómentességből minden e-autóvásárló részesülhet, sőt, a kedvezményt megkaphatják a hibriddel vagy más, környezetbarát üzemű autóval közlekedő tulajdonosok is. A kancellár tervei szerint 2020-ra egy millió villanyautó fut majd a német utakon  A 2013-as kormányzati ciklus végéig a jelenleg egyről két milliárd euróra emelik a területtel kapcsolatos kutatás-fejlesztési támogatást, amelynek fő iránya az akkumulátorok fejlesztése lesz.

Merkel célja, hogy a villanyautókba épített akkumulátorok szinte mindegyikét Németországban gyártsák. A hazai ipar erősítése érdekében Berlin elzárkózik az autók megvásárlásához nyújtott támogatástól, hiszen a korábbi roncsautó programokból elsősorban a külföldi gyártók profitáltak.

A kabinet szerint a most bejelentett adókedvezményeknek köszönhetően a céges villanyautók alkalmazása költségek tekintetében versenyképes lesz a hagyományos

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.