BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Irány a benzinkút! Mától olcsóbban tankolhatunk

Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelemi árát csütörtökön a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

A mérsékléssel a benzin ára 372-373 forintra esett, a gázolajé 366 forint maradt. A Mol egy hete szintén 5 forinttal csökkentette a 95-ös árát, a gázolaj ára akkor sem változott.

Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Az egész heti emelkedést követően erős korrekcióba kezdett a nyersolaj piaca, miután a dél-koreai jegybank a kamatemelés mellett döntött, és az amerikai munkaerő-piaci adatok is gyengébbek lettek a vártnál.

Így megfordulni látszik az az emelkedő trend, amelyet a legnagyobb olajexportőröket tömörítő OPEC szerdai döntése – amelynek értelmében nem emelték a kitermelési kvótát – is táplált. A júliusi szállítású WTI könynyűolajért 100,3 dollárt adtak a kereskedők pénteken délután New Yorkban, ez bő másfél egységnyi csökkenést jelentett. Az északi-tengeri brent hordója 119,4 dollárt ért a londoni piacon, ez 27 centtel volt alacsonyabb az előző napi értéknél.

„Az árak kezdenek visszatérni a normális szintre, miután kiderült, hogy az OPEC-döntés utáni emelkedés már nem tartható fenn” – kommentálta az eseményeket a Bloombergnek Carsten Fritsch, a Commerzbank szakértője. Hozzátette: a magas árak előbb-utóbb visszahatnak a keresletre is.

 

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.