BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új reptéri bázisa van a postának

Tegnap hivatalosan is átadták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Központját. A jövőben ez a központ kezeli a nemzetközi forgalomban érkező és induló csomagokat, havonta átlagosan mintegy 3,5-4 millió küldeményt.

 Maga a létesítmény már 2010 októberében készen állt, azonban Magyarország soros EU-elnöksége idején a Magyar Posta átengedte az épületet ideiglenes kormányváró céljára.

A 3200 négyzetméter üzemcsarnokból és 1600 négyzetméteres irodaterületből álló központ építésének előkészítését, a terület fejlesztését még 2008-ban kezdte el a Budapest Airport a BUD Future névre keresztelt hosszú távú repülőtér-fejlesztési program alapján. A létesítmény megépítésére mintegy 4,5 millió eurót (körülbelül 1,2 milliárd forintot) fordított a Budapest Airport Zrt., a kivitelező a Market Építő Zrt. volt.

Az épületet tíz évre bérli a Magyar Posta, a cég további mintegy 510 millió forintot költött a berendezésekre és a technológia kialakítására, amely magában foglalja többek között a szállítópályákat, a vámröntgent, az anyagmozgató eszközöket, valamint az informatikai berendezéseket.
Az új létesítmény révén a Magyar Posta jelentős megtakarítást érhet el, mivel így egy helyre sikerült összpontosítania az eddig a városban és a ferihegyi repülőtéren működő külön telephelyeket. A központ 272 embernek biztosít új munkahelyet a repülőtéren.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.