BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégis kell a leszólt VW-technológia

Nem kizárt, hogy a Volkswagen jogi útra tereli a Suzukival hosszú ideje folyó vitáját – jelentette be a konszern pénteken, miután japán cég szerződésszegéssel vádolta.

A Suzuki szerint a VW a megállapodás ellenére visszatartotta hibridtechnológiáját, ezért a tulajdonos, Szuzuki Oszamu kijelentette: "az volt a pertnerség célja, hogy a Suzuki Motor hozzájusson a Volkswagen fejlett technológiájához. Ha nem kapjuk meg, vissza kell adniuk a Suzuki-részvényeket".

A Suzuki mai panasza azért különös, mert július közepén Szuzuki Oszamu úgy tájékoztatta a Nikkei gazdasági lap online kiadását, hogy a japán mérnökök megvizsgálták ugyan a VW fejlesztéseit, de azokat nem tartották érdemesnek az átvételre.

A VW pedig azt rója föl, hogy a Suzuki a Fiattól vásárol dízelmotorokat az Esztergomban készülő Suzuki SX4/Fiat Sedici modellek számára.

A Volkswagen AG 2009 januárjában a Suzuki 19,9 százalékáért 2,5 milliárd dollár fizetett, amelyből a japánok rögtön 2,5 százalékos VW tulajdonrészt vettek 1,13 milliárd dollárért. A két autóipari óriás tehát afféle rókafogta csuka helyzetben van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.