BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hotelek besorolási rendszerét is államosítaná a kormány

Úgy tűnik, nem lesz párhuzamosan két szállodaminősítési rendszer Magyarországon, a Hotelstars Union válhat mérvadóvá - derült ki az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának szerdai ülésén.

A mérkőzés a nemrég bevezetett, de egyre sikeresebb Hotelstars Union és egy tervezett, de a szállodákra még kidolgozott védjegy között dől el. A tárgyalások a tárca és szakmai szövetség közt május óta folynak – írja a Turizmus Online.

Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tiszteletbeli elnöke felvetette: miért nem egy már kész rendszert vesz át az illetékes Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és válik állami tulajdonná a Hotelstars védjegy, hiszen a minősítési rendszer kidolgozásából hazánk is jelentősen kivette részét. Amiatt is érdemes lenne ezt átvenni - fejtette ki Kopócsy -, mert legfőbb küldőpiacainkon is ezt alkalmazzák, a fogyasztóban bizalmat ébreszt, növelheti a vendégéjszakák számát.

A magyar Hotelstars védjegy jelenleg az MSZÉSZ tulajdonát képezi, azt mindegyik, a rendszerhez csatlakozott ország a saját területén jegyezte be.   Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára úgy reagált: a védjegy kialakításában a szakmai szervzetekre kell támaszkodni és lehetőség szerint állami tulajdonba venni a Hotelstars védjegyet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.