BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kivonulhat a tőzsdéről a Rába

Elállhat a Rába részvények megvásárlásától az MNV, ha a felajánlott mennyiség 50 százalék alatt lesz.

Már csak jövő hétfőn 15 óráig lehet felajánlani értékesítésre a Rába részvényeket – hívta fel a kisebbségi befektetők figyelmét közleményében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV), amely egy hónapja nyilvános vételi ajánlatot tett a társaság összes részvényének 815 forinton való megvásárlására.

A közlemény arra is kitér, hogy a későbbiekben a csökkenő közkézhányad és a lehetséges tőzsdei kivezetés miatt azok a befektetők, akik most nem élnek a vételi ajánlattal, sokkal nehezebben és valószínűleg alacsonyabb áron tudják értékesíteni Rába-részvényeiket.

A tőzsdei kivezetéssel kapcsolatban Polacsek Csaba, az MNV társasági portfólióért felelős főigazgatója a Világgazdaságnak elmondta, hogy a Rába Holding 75 százalékának állami tulajdonba kerülése esetén megfontolják, érdemes-e a céget tőzsdén tartani. A felvásárlási ajánlat ugyanakkor lehetővé teszi, hogy ha az állami részesedés az eladásra felkínált részvénymennyiséggel együtt sem éri el az 50 százalékot az ajánlattevő mérlegelhesse, él-e az elállási jogával, vagy sem – húzta alá Polacsek Csaba.

További részletek a Világgazdaságban

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.