BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekorder a magyar Musashi

A világválság kitörését követően nagyot esett a Musashi Kft. bevétele, de az elmúlt évet már rekordforgalommal zárta a japán autóalkatrész-gyártó magyar leányvállalata.

Fennállása legjobb árbevételét érte el az elmúlt évben az Ercsiben személyautó-alkatrészeket gyártó Musashi Kft., amely ebben az évben 3,8 millió eurót fordít beruházásokra. „A 2009-ben elértnél 50 százalékkal magasabb, 60 millió eurós bevételi rekord annak köszönhető, hogy bizonyos termékek iránt jelentősen megnőtt a kereslet. Sokat jelentett többek között az Audi kínai piacnyerése, hiszen az ottani gyárakban összeszerelt kocsikhoz innen szállítják az alumínium lengőkarokat. Kínában ugyanis még nem rendelkeznek a szükséges technológiával” – mondta lapunknak Nagy András, az Ercsiben tíz év működő Musashi gyár igazgatója.

Ekkora forgalomemelkedés azonban csak a folyamatos technológiafejlesztés révén volt elérhető. Az árbevétel ugyanis 2008-ban az előző évi 45,40 millió euróról 48,41-re emelkedett, ám a következő évben az autóipart ért sokk miatt 40,08 millióra zuhant. Mivel a hitelválság elsősorban a kis és alsó középkategóriás autók piacát rengette meg, a Fiat 1,3 literes turbódízel motorja számára gyártott vezérműtengelyből is jelentősen kevesebbet rendelt a Fiat lengyelországi motorgyára.

További részletek a mai Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.