BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Völner: Valószínűleg felszámolják a Malévot - videó

Továbbra is vizsgálja a fejlesztési tárca egy budapesti központú légitársaság megalakításának lehetőségét és mindent megtesznek a tevékenység folytatásáért - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Völner Pál közlése szerint ez az új cég zöldmezős beruházásként jöhet létre, a Malévet várhatóan felszámolják.

Az Európai Bizottság elmarasztaló határozata nyomán 100 milliárdot kellett volna visszafizetnie a társaságnak, a cég jelenlegi adóssága mellett erre nem lett volna képes, és a hitelezők türelme is elfogyott - mondta az államtitkár. A leállás melletti döntés a cég menedzsmentjének felelős magatartása volt - tette hozzá Völner Pál.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint a Malévot valószínűleg felszámolják, de a vállalat nem feledkezik meg az utasokról és a dolgozókról. A magyar állam 2 milliárd forintot különített el a károsult utasok számára. Folyamatosan tárgyalásokat folytatnak más légitársaságokkal arról, hogy segítsenek a jelenlegi helyzetben, emellett a minisztériumban is folyamatosan válságstáb működik – hangsúlyozta az államtitkár.

http://liveinfo.postr.hu/allasborzet-hirdetnek-a-malev-dolgozoknak/

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.