BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

110 új munkahely, 22 ezer négyzetméteres új gyár Kecskeméten

Mintegy ötmilliárd forintért új gyártóépületet és fejlesztőlabort épít Kecskeméten a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. A 22 ezer négyzetméteres beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési irányzatból 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap.

Lepsényi István, Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója elmondta: a jelenlegi kecskeméti gyár alkalmatlan a tervezett korszerűsítésre, ezért a város iparterületén új, zöldmezős beruházásba kezdenek, mely 2013 végére készül el. Így a jövő év végéig 110 új munkahely is létesül Kecskeméten, a gyár pedig a tervek szerint 2014-ig 10 százalékkal növelheti a termelést.

A teherautó- és autóbusz-fékrendszereket gyártó vállalat megerősödve került ki a világválságból, és 2010-ben több mint másfélszeresére, 34,8 milliárd forintra növelte forgalmát, ami tavaly is folytatódott: a cég árbevétele elérte a 40 milliárd forintot. A rendelésállomány is úgy megnőtt, hogy bizonyos gyáregységekben tavaly be kellett vezetni a negyedik – a hét végére is kiterjedő – műszakot. Igaz, a válság alatt a létszám 700-ra csökkent, de az elmúlt évben már 919 volt az átlagos létszám a cég a budapesti k+f központ 140 szakemberével együtt.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.