BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szórakozásra használják a netet

A világ internetezőinek hattizede látogat olyan oldalakat, ahol a hobbijáról, személyes érdeklődését kielégítő témákról talál információkat – állapította meg az Ipsos legújabb, 24 országra kiterjedő felmérése.

A világhálón böngésző magyarok még ennél is nagyobb része, kétharmada keres fel kedvteléseivel kapcsolatos portálokat, csak a török és a kínai netezők előznek meg bennünket ebben a vonatkozásban – részletezi a közvéleménykutató az adatokat.

A statisztikák szerint világszerte népszerűek a letöltések is, a válaszadók 43 százaléka szedett le a netről zeneszámokat, 34 százalék filmeket, 22 százalék nézett online módon televíziót az elmúlt negyedévben. Kína messze világelső mindhárom területen, az ottani netezők többsége gyakorolja a zeneletöltést, weben keresztül jut hozzá a mozifilmekhez és online módon követi a tévéműsorokat. A sor másik végén a japánok állnak, közülük elég kevesen éltek ezekkel a lehetőségekkel az elmúlt három hónap folyamán.


Tízből három internetező játszik online videójátékokat, 13 százaléknyian válaszolták, hogy pénzben fogadva pókereznek, bingóznak a neten. Kína világelső a videójátékok frontján is, őket a lengyelek és a törökök követik.


További részletek a mai Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.