BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A fiatal turistákra pályázik Bécs

Jóllehet Bécs Európa egyik legnépszerűbb turistaközpontja, a Bécsi Idegenforgalmi Hivatal 2012-ben stratégiáját úgy alakította át, hogy még jobban a tizen- huszonévesekre koncentráljon.

Bécs az európai gazdasági recesszió ellenére sikeres éveket zárt idegenforgalmi szempontból: tavaly a vendégek 11,4 millió vendégéjszakát töltöttek a városban, amellyel 5 százalékkal felülmúlták a 2010-es rekord évet (Budapesten ugyanez a szám 6,3 millió volt). Az már csak hab a tortán, hogy a világ összes városa közül Bécs immár ötödik éve a legnépszerűbb konferenciaváros a Nemzetközi Kongresszus és Konferencia Szövetség rangsora alapján: 2011-ben 638 nemzetközi konferenciát tartottak az osztrák fővárosban.

Természetesen nem is kell sorolnunk azokat a látnivalókat, amik mindig is vonzották a vendégeket: a Schönbrunni, vagy a Hofburg királyi palotát, a világ egyik leggazdagabb szépművészeti múzeumát, a szecessziós Bécset (idén van egyébként Gustav Klimt születésének 150. évfordulója, és ebből az alkalomból számos kiállítás látható az osztrák fővárosban). Bécs azonban másik, fiatalos arcát is fel akarja mutatni, hiszen a múzeumok, templomok mellet nem kevésbé fontos, hogy a Mercer tanácsadó cég nemzetközi fölmérése szerint Bécs harmadik éve a világ legélhetőbb városa lett. A 221 város összehasonlítása alapján készült felmérés figyelembe vette a társadalmi, gazdasági körülményeket, nem utolsó sorban azt is, hogy a keresők évi 25 ezer eurós átlagjövedelmével Bécs a tizedik leggazdagabb város Európában.

Az idegenforgalmi Hivatal a városvezetéssel együtt úgy döntött, hogy a fiataloknak kedvez a hagyományos szórakozásban, művelődésben is, ezért a több mint húsz legnépszerűbb múzeumba a belépés 18 év alatt ingyenes.

A némileg idősebb fiataloknak a bécsi Práterben, egy egykori szaunában alakították ki a Pratersauna klubot, amely rövid időn belül az osztrák főváros egyik legdivatosabb szórakozóhelyévé vált. A Poolbar Popfesztivál 2012. május 10-től 12-ig immár harmadik alkalommal vendégeskedik a Pratersaunában. A fesztivál kínálata a különböző rétegzenéktől a popzenéig és a legkülönfélébb kulturális programokig terjed. Az egyik fő fellépőként sikerült a kanadai sztár Dj-t, A-Trakot megnyerni, aki „Barbra Streisand” című slágerével az egész világon ismertté vált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.