BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengébb a görög turizmus, de Kréta és Korfu népszerűbb

Az idei első öt hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest 5 százalékkal visszaesett a Görögországba utazó turisták száma – írja a Turizmus Online.

Több kedvelt nyaralóhelyen azonban nem érezni visszaesést. Krétára például idén 15 százalékkal több vendég érkezett, mint tavaly, Korfun 5 százalékos a növekedés, míg Thesszaloniki 7 százalékos emelkedést tapasztalt az idei január-májusi időszakban. A tavalyival megegyező a vendégek száma Kos szigetén és Szantorinin - idézi a felmérést a Turizmus Online.

Andreas Andreadis, a SETE elnöke szerint Görögország továbbra is vonzó úti cél. "A turistaérkezések számának alakulása alapján, ha nem lenne az országban politikai bizonytalanság, minden bizonnyal az idei évben elérhettük volna az eredetileg megcélzott 16 milliós nemzetközi vendégszámot" - tette hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.