BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki vásárol még Európában?

Az előző hónaphoz képest 1,1 százalékkal esett vissza a kiskereskedelmi forgalom áprilisban az Európai Unióban, az eurózónában 1,0 százalékos volt a havi mínusz – derül ki az Eurostat jelentéséből.

Márciusban az EU-ban 0,8 százalékos, a közös pénzt használó blokkban 0,3 százalékos átlagos forgalombővülést regisztráltak. Éves összevetésben az unió egészében 1,9 százalékkal, az eurózónában 2,5 százalékkal esett csökkent a forgalom.

Az uniós statisztikai hivatalt tájékoztató országok közül a legnagyobb, 9,6 százalékos éves visszaesést Spanyolországban regisztrálták, Portugáliában 9,3 százalékkal csökkent a forgalom. Észtországban, Lettországban és Romániában növekedés volt: rendre 8,5 százalékos, 7,8 százalékos, illetve 3,4 százalékos.

A KSH az áprilisi magyar adatokat csak június 25-én teszi közzé. A május 24-én megjelent gyorstájékoztató szerint márciusban a forgalom volumene 0,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, az első negyedév egészében pedig 0,1 százalékos éves növekedést regisztráltak. A bővülés kissé meglepte az elemzőket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.