BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minősítő címkével látják el a gumiabroncsokat Magyarországon

A minősítő címkékkel ellátott gumiabroncsok júliustól már megjelenhetnek a gumikereskedőknél, novembertől pedig már csak olyan terméket lehet forgalmazni, amelyen megtalálható a három betűből álló jelölés - mondta Urbán Péter, a Magyar Gumiabroncs Szövetség (MGSZ) soros elnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzátette: a gumiabroncs-jelölés három jellemzőről - gördülő ellenállás, nedves tapadás, külső zajszint - ad információt. A jellemzőket a gyártók mérik és adják meg, viszont ha a fogyasztó felülértékeltnek tartja az abroncsot, és ezt kifogásolja, akkor az adott állam által kijelölt akkreditált laboratórium vizsgálja meg a terméket. Magyarországon még nincs ilyen laboratórium.

Morenth Péter ügyvezető elnök úgy vélekedett, a gyártók visszafogottak lesznek, és inkább alulminősítik a termékeiket. Felhívta ugyanakkor a vásárlók figyelmét, hogy ha magas minőségi jelzéssel ellátott, ismeretlen cég által gyártott import termékkel találkoznak piacon, azt kezeljék fenntartással. Az MGSZ tagjainak éves forgalma 230 milliárd forint, és több mint 10 ezer embernek adnak munkát. A szervezet márciustól tagja az európai szövetségnek, az ETRMA-nak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.