BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötvenmilliárdnyi szoftvert kapnak ingyen a hazai iskolák

Az állami kiadások csökkenése mellett hosszabb távon a hazai versenyképesség javulását várja a kabinet a Microsoft kötött együttműködés révén elinduló Digitális Oktatási Alapcsomagtól.

A megoldáscsomag biztosítja az intézményi és diáklevelezést illetve az intranetet az oktatási intézmények számara, továbbá megteremti az előadás-sugárzás és a videókonferencia lehetőségét is, ami hatékonyabbá teheti a csoport- és a távmunkát, illetve az otthoni tanulást.

Papp István a Microsoft hazai leányának vezetője elmondta: a szolgáltatáscsomag piaci ára éves szinten 52 milliárd forint, a szoftvercég azonban ingyen bocsátja az oktatási intézmények rendelkezésére. A vállalat a megállapodást befektetésnek tekinti, amely hosszabb távon képzett munkaerőt biztosít, és piacot teremt a társaságnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.