BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb család és nyugdíjas fog szállodában nyaralni

A hazai szállodák a 2012 második két negyedévére a hullámzó folyamatok fennmaradását várják, mind az elérhető árakra és foglaltsági adatokra vonatkozóan. A vidéki szállodák inkább a foglaltság javulását, míg a budapestiek inkább az elérhető árak emelkedését várják – derül ki a Magyar Hotel Monitor friss felméréséből, amelyet a Turizmus Online idéz.

A budapesti 3 csillagos szállodák (részben a diszkontforgalom emelkedése miatt) javítani tudják eredményeiket. A budapesti 4 csillagos házakra vonatkozóan inkább az átlagárak mintsem a kihasználtság javulását tételezik fel. A wellness szállodákban fennmarad a kihasználtság és az átlagár negatív stagnálásának állapota. A gyógyszállodák várhatóan javítani tudják kihasználtságukat. A boutique/fashion szállodák továbbra is kedvező folyamatok elé néznek – olvasható a Magyar Hotel Monitorban.

Az egyéni (belföldi és külföldi) üzleti vendégek száma várhatóan emelkedik. Belföldön a wellness turisták számának stagnálását tételeznek fel, a magyar utazók körében a családi utazók és a nyugdíjasok visszaesése várható. A beutazó piacon a csoportos üzleti vendégek csökkenésére lehet számítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.