BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vasárnap indul a Sziget - Lesz nyereség?

Idén 20. alkalommal hívja látogatóit Európa legjobb nagyfesztiválja.

A jubileum okán azonban egy „Mínusz Kettedik” nappal bővül: augusztus 5-én ugyanis a „magyar dal” ünnepel a Szigeten. A Nagyszínpadon egy monstre koncert erejéig visszatérő Magyar Dal Napján – egy 11 órás koncertfolyam keretében – 70 zenekar és előadó lép fel, s mintegy 150 magyar slágert hallhat élőben a közönség. Mostanra napvilágra került a részletes program is. A műsor vasárnap délben kezdődik: a „Kezdet” című első órában a Smile zenekar tolmácsolásában a hazai beat-történet legfontosabb slágerei szólalnak meg. A zenekar vendégeként Zalatnay Sarolta is színpadra lép.A második órában Török Ádám és a Mini, a Belmondo, a Ladánybene 27, valamint a Péterfy Bori és a Love Band szerepel, majd a hazai underground legmeghatározóbb dalait eleveníti fel Bárdos-Deák Ági, Müller Péter Sziámi és Menyhárt Jenő: a Kontroll Csoport, az URH, a Sziámi és az Európa Kiadó 1-1 slágere csendül fel.

2 óra után a Kistehén kezdi a sort, őket követik a Neoton Família sztárjai, valamint a Pál utcai fiúk, Lovasi András, a Pa-Dö-Dö, a Dolly Roll, a Republic, majd Novák Péter egy Kimnowak dallal és új projektje, az 1 pont 1 egy dalával lép színpadra. Ő egyébként idén is maratoni szereplője lesz a Magyar Dal Napjának, déltől este 11-ig ugyanis műsorvezetőként is részt vesz a programban. Jelen lesznek a hazai hiphop legnagyobbjai is: az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Fluor, a Hősök, Akkezdet Phiai és a Punnany Massif.

Még egy veszteséges évet valószínűleg nem élne túl a Sziget Fesztivál, ezért a szervezők megpróbálták minimalizálni a pénzügyi kockázatokat.
„Bár az idén kevesebb pénzből valósul meg a Sziget, mint tavaly, reményeink szerint így is sikerül többet és jobbat adnunk, mint eddig. Most nem minden műfajnak lesz önálló színpada, jó néhány helyszín máshová költözik, ugyanakkor többet költünk a látványos megoldásokra” – fogalmazott Gerendai Károly, a Sziget főszervezője. Mindez mintegy 500 millió forintos költségcsökkentést jelent, az alvállalkozók engedtek az áraikból. Fejlesztésekre 200 millió forintot tudnak fordítani.

„Magyarország nemzetközi megítélésének alakulása, a Malév csődje, a főszponzor visszalépése komoly küzdelemre késztet minket. Európában átlagosan 10 százalékos a kulturális áfa, nálunk 27, de álljuk a versenyt” – mondta. Inflációkövető jegyáremelést hajtottak végre, így a napijegy 13 ezer forintba fog kerülni. Lesz viszont mínusz második nap is augusztus 5-én, amikor a magyar dal napját rendezik meg. MALÉV Zrt - az elmúlt évek árbevétele

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.