BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyedül nálunk javult az üzleti hangulat

Romlott a kelet- és közép-európai térség együttes üzleti hangulatindexe a július végéig tartó negyedévben. Egyedül Magyarországé javult minimálisan, de így is a negatív tartományban maradt, egyedüliként a térségből.

Az OeKB osztrák exportfinanszírozó bank által összeállított térségi üzleti hangulatmutató az áprilisi 24 pontról 17 pontra süllyedt júliusban. (Januárban 14 pont, októberben 17 pont volt.)

Az üzleti várakozások alindexe jelentősen csökkent, az áprilisi 24 pontról 13 pontra zuhant, míg a gazdasági kilátások almutatója 11 pontról 3 pontra süllyedt.

A térségbeli országok közül egyedül a magyarországi üzleti hangulatindex volt negatív tartományban, de minimálisan javult az áprilisi szinthez képest, szintén egyedüliként. A mutató mínusz 8 pontra nőtt az áprilisi mínusz 9 pontról. (Januárban mínusz 31 pont volt.)

A júliusban záródott negyedévben a 12 ország közül Oroszország üzleti hangulatmutatója volt a legmagasabb, 46 pont, de 12 ponttal elmaradt az áprilisitól. A legnagyobb mértékben Bosznia mutatója esett, 17 ponttal 7 pontra, Bulgáriáé pedig 13 ponttal ugyancsak 7 pontra.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.