BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az első orosz táblagép - fotó

Az év végétől kapható 466 dollárnyi rubelért, a neve még titok, a képernyője 10 hüvelykes, wifit is tud használni, Glonassz és GPS rendszerrel is működhet. Néhány alkarésze azért import lesz.

A tervek szerint az év végén piacra dobják az első, orosz gyártmányú táblagépet, amellyel fejlesztői az Apple iPad-jének dobnának kesztyűt.

Körülbelül 15 ezer rubelbe, azaz 466 dollárba fog kerülni. Prototípusát Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettesnek mutatták be a fejlesztők, a Nemzeti Atomkutató Egyetem műszaki parkjában működő cég dolgozói. A társaság igazgatója, Andrej Sztarikovszkij az Interfax hírügynökség szerint elmondta, hogy az Oroszországban készülő eszköz egyes részegységei külföldről származnak majd, de nem mondta meg, melyeket.

A számítógépnek kétféle változata lesz, az egyik kifejezetten katonai célokat szolgál, a másik a további, polgárit. Az orosz kormányban egyébként Rogozin felel a belföldi hadiipari komplexumért, így feladatul kapta az elavult szektor fejlesztését is.

Sztarikovszkij tájékoztatása szerint az új táblagép képernyője 10 hüvelykes, a termék használni tudja majd a wifit, működhet az orosz Glonassz, továbbá a GPS navigációs rendszer alatt is. A gyártó a Gazdasági, Informatikai és Irányító Rendszerek Központi Kutatóintézete lesz. A hírből nem derül ki, hogy milyen márkanéven dobják piacra a terméket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.