BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szócska: A lábukkal fognak szavazni a betegek

Az Emberi Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett, hogy a betegek a jövőben a lábukkal szavaznak majd arról, melyik intézményben látják el őket a legjobban, hozzátéve: a jobb intézményeket megerősítik.

Az egészségügyben folyó bérrendezésről Szócska Miklós azt mondta: a következő lépés az alapellátás lesz, mondta, a háziorvosok, házi-gyermekorvosok, védőnők és a területi ellátási kötelezettséggel járó fogorvosok kapnak béremelést a következő körben.

Az egészségügyért felelős államtitkár hozzátette: nem feltétlenül direkt béremelésekre kell gondolni, hanem a finanszírozási rendszer különböző eszközeire, amelyek értelemszerűen bérben jelentkeznek a háziorvosnál, de társíthatnak hozzá teljesítményösztönzőket is.

Minden a helyére került a betegutak rendszerében - mondta az Arénában Szócska Miklós. Az egészségügyért felelős államtitkár hozzátette: tisztázott, hol vannak a problémák, és a legfontosabbak korrekciója folyamatban van.

Szócska Miklós elmondta: követik a jövőben, hogy a háziorvos hova utalja szívesen a betegeket, mert ebből kiderül, hogy melyik ellátó helyek gondoskodnak legjobban a betegekről, és ezeket a jövőben meg fogják erősíteni. Már középtávon érvényesül az, hogy a beteg és a háziorvos a lábával, a beutalásával szavaz - fogalmazott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.