BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drámai változás a hazai autópiacon - A kedvenc márkáink

Drámai változást hozott az augusztus a járműpiacon. Noha a 3539 új személyautó még mindig 3 százalékkal több mint egy évvel ezelőtt, vége a korábbi két számjegyű növekedésnek.

Úgy látszik, augusztusban a szabadságolások miatt visszaesett a személyautó piac motorját jelentő céges vásárlások száma. Ugyanakkor zuhanásnak indult a múlt hónapban a kis haszonjárművek és a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherkocsik forgalma.

Pedig az első hét hónapban még csak az új autóbuszok forgalomba helyezése maradt el az előző év azonos időszakától, mégpedig 70 százalékkal.

Most viszont azt látjuk, hogy a többi járműkategóriában is vége a diadalmenetnek: az augusztusban rendszámot kapott 910 kis haszonjármű 10 százalékkal kevesebb a tavaly augusztusinál, a 325 darabos nagy haszonjármű kategória visszaesése pedig meghaladta a 13 százalékot.

Mivel egyetlen buszt sem helyeztek forgalomba, a tavaly augusztusi 11 után, a visszaesés ezen a területen 100 százalékos. Motorkerékpárból viszont hét százalékkal több, összesen 165 darab kelt el a múlt hónapban. A nyolchavi összesítés azonban a legtöbb járműkategóriában még így is pozitív szaldót mutat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.