BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Első magyar légicégként Grúziába is repül a Wizz Air

Ma elindította új nemzetközi diszkontjáratát a Wizz Air légitársaság a kijevi Zsuljani repülőtér és a grúziai Kutaiszi között. A magyar gyökerő légicég az első társaság, amely kereskedelmi járatot üzemeltet az Építő Dávid Király elnevezésű grúziai repülőtérre.

A nemzetközi repülőtér rekordidő alatt épült meg, azt követően, hogy a Wizz Air 2012 júniusában bejelentette új járatát Kijev és Kutaiszi között.

Mint arról beszámoltunk, már árulják a jegyeket a Wizz Air két új járatára, a december 6-án induló tel-avivi és a december 14-én startoló kijevi desztinációkra is. A két új járattal a Wizz Air 31-re növeli a Budapestről elérhető útvonalai számát. Mindkét új útvonalon kezdetben hetente háromszor repülhetnek az utasok, akik számát az első évben a légitársaság 100 ezerre becsüli.

A Wizz Air tavaly 11 millió utast szállított, az idén pedig 12 milliót. Jelenleg 16 bázisról, 29 ország 80 desztinációjába 252 útvonalon repül a cég 39 gépe, a flottát jövő nyárig további 6 darab A 320-as géppel bővítik. A márciusban zárult üzleti évét 250 milliárd forint forgalom mellett 16,7 milliárdos profittal zárta a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.