BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre számítanak az osztrák topvállalatok

A legfontosabb osztrák vállalatok igazgatóinak és ügyvezetőinek egynegyede ez év utolsó negyedében nagyobb üzleti forgalomra számít, mint a múlt év azonos időszakában. Ám közel egyharmaduk azt várja, hogy a nyereségük a gyenge konjunkturális környezet következtében erőteljesen csökkenni fog.

Ez az eredménye annak a felmérésnek, amelyet a Trend gazdasági magazin és a lap szakértői tanácsa negyedévenként végez az üzleti légkör alakulásáról az ötszáz legnagyobb forgalmú osztrák cég körében és amelyet az ORF ismertet.

A konjunkturális ösztönzés hiánya a rendelésállomány alakulásán is lemérhető. A válaszadó menedzserek kétharmada úgy véli, hogy a tavalyi szintet ugyan tartani lehet, ám csupán alig 18 százalékuk kalkulál azzal, hogy a rendelésállomány nagyobb lesz a tavalyi utolsó negyedévben feljegyzettnél.

Ennek megfelelően tartózkodóan nyilatkoztak a top ötszáz osztrák vállalat vezetői a befektetéseket illetően is. A többségük tartani fogja az előző évi szintet, egyötödük csökkenti a befektetésekre szánt kiadásokat, további egyötödük pedig dacol a válsággal és befektet. Ami a foglalkoztatást illeti, a válaszadó osztrák menedzserek közel 25 százaléka a munkaerő-állomány feltöltésére készül a tavalyi utolsó negyedhez képest, kereken 26 százaléka viszont meg akar válni dolgozóik egy részétől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.