BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Facebook, Yahoo!, Apple: jól kezdődik a hét

Emelkedéssel kezdte a hétfői kereskedést a Facebook, a Yahoo! és az Apple is, miután mindhárom vállalat részvényeiről kedvező elemzői értékelések láttak napvilágot.

A Bernstein Research elemzői a Facebook részvényeinek besorolását javították felülteljesítőre. A szakemberek szerint a következő 12-24 hónapban a társaság bevétele gyorsabban nő majd, mint a piaci konszenzus; céláruk 33 dollár. Ez ugyan még messze van, de az első lépést megtette a Facebook: a kurzus a hétfői kereskedés elején közel 7 százalékkal, 25,5 dollár fölé emelkedett.

A Goldman Sachs a Yahoo! részvényeit javasolja vételre, a részvény célárát pedig 22-ről 24 dollárra emelte. A Goldman stratégái a Yahoo! alaptevékenységét illetően is optimistábbak a piacnál, és rámutatnak: a társaság 2012-ben 858 millió dollár értékben vásárolja vissza részvényeit. A második legnépszerűbb kereső üzemeltetője a hétfői kereskedés elején bő 2 százalékos pluszban, 20 dollár közelében járt.

A Citigroup az Apple-t ajánlja vételre. Az új, 675 dolláros célárfolyam nagyjából 20 százalékkal van a jelenlegi szint fölött – a hétfői kereskedés első perceiben az Apple 1,3 százalékkal, 579 dollárra erősödött –, de így is mintegy 10 százalékkal elmarad a Wall Street-i konszenzustól. A Citigroup szerint a kockázatok egyre inkább előtérbe kerülhetnek, az okostelefonok piacán – mindenekelőtt az alsóbb kategóriákban – erősödő verseny miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.