BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A techinkai fejlődés ára: növekvő munkanélküliség - videó

Már több mint öt éve tart a gazdasági világválság, ami leginkább a középosztályt terheli meg. Különösen nehéz helyzetbe kerültek ezek a dolgozók, amióta a technikai fejlődés lehetővé teszi, hogy egyre több területen gépekkel helyettesítsék munkájukat.

Leginkább a betanított, fizikai munkások tarthatnak attól, hogy elveszítik biztos megélhetésüket. A gyárakban sok helyen már minden feladatot gépekkel végeztetnek el, a munkafolyamatokat automatizálják.

A tecnikai fejlődés éllovasának Ázsia számít. Dél-Koreában már a bankok intézményeit is elkezdték bezárni, ezután minden ügyintézés online zajlik. Japánban pedig néhány vonaton már vezetők sincsenek, a járművet egy számítógép által vezérelt program irányítja.

Nem ismeretlen jelenség, hogy a technikai fejlődés következtében sokan elveszítik állásukat, évszázadok óta megfigyelhető ez a tendencia. Csakhogy eddig a fejlődés legalább annyi munkahelyet teremtett, mint elvett. A globalizált gazdaságban azonban ez nem feltétlenül lesz így, ezért egyre sürgetőbbé válik, hogy megoldást találjanak a modernizáció miatt rohamosan növekvő munkanélküliség kérdésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.