BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Havazás: Egyre több a fennakadás, járatkimaradások a vasúton

A Győr-Sopron vonalon három vonat is kimarad a hóhelyzet miatt csütörtökön - tájékoztatta a vasúttársaság szóvivője a távirati irodát.

Rázó László elmondta: ez a Sopronból 14.37-kor, valamint a Győrből 14.02-kor és 16.03-kor induló személyvonatokat érinti, a többi járatuk viszont közlekedik.

Jelezte azt is: az InterCity-vonatok a GYSEV vonalain pótjegy váltása nélkül vehetők igénybe a döntés visszavonásáig.

Még többen dolgoznak

Újabb vasúti dolgozók álltak külső szolgálatba a vasúti pálya mentén a Dél-Dunántúlon, az Észak-Dunántúlon és Budapest térségében, így már csaknem ötszázan dolgoznak a váltók és a peronok tisztításán - közölte a Mávinform csütörtökön kora délután, kiemelve, hogy a folyamatos vasúti közlekedés továbbra is biztosított.

Hozzátették: ha szükséges újabb, más munkakörben dolgozó kollégákat (például váltókezelőket, tolatásvezetőket) is átvezényel a vasúttársaság. A hótorlaszok felszámolására speciális hóolvasztó gépek, a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre.
   
Áll a forgalom

Újabb két átkelőnél tiltotta meg a hóhelyzet miatt a kamionok Magyarországra való belépését a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság - tájékoztatott a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Dobos Viktória hadnagy közölte: a korábban a hegyeshalmi, a rajkai és a vámosszabadi határátkelőt érintő - eredetileg reggel nyolctól délig bevezetett, majd délután négy óráig meghosszabbított, a hét és fél tonnánál nehezebb járművekre vonatkozó - korlátozást kiterjesztették a kópházi és a soproni átkelőre is.

Az indoklás szerint az időjárási előrejelzések alapján a térségben tartós, fagypont alatti hőmérsékletre, akár jelentős mennyiségű hó lehullására is lehet számítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.