BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

iPhone 22 ezerért? Az Apple-nek nem tetszik

Az elemzők többsége szerint sokat bukna az Apple egy olcsó okostelefonnal, s látszólag egyelőre a cégvezetés is így vélekedik.

Ismét kacsának minősült az a hír, amely szerint olcsó okostelefont dobna piacra az Apple. A The Wall Street Journal hét elején számolt be arról, hogy értesülései szerint a világ legértékesebb vállalata még az idén megjelenhet az iPhone egy alacsonyabb árú változatával, amellyel egy a jelenleginél jóval szélesebb kört érhetnének el. Az első hírek egy 100 dolláros (azaz 22 ezer forintos) készülékről szóltak, míg a később megjelent elemzésekben és találgatások során már inkább az 150-200 dolláros ár volt a legjellemzőbb, ami azonban még mindig számottevő csökkenés lenne. Jelenleg ugyanis az Apple legújabb modelljét, az iPhone 5-t kétéves hűségnyilatkozat mellett lehet megkapni az Egyesült Államokban 199 dollárért, míg például itthon ennél is drágább a készülék: legkedvezőbb ára 110 ezer forint.
 
A hír azért volt érdekes, mert – ahogy erre több lap is felhívta a figyelmet – a The Wall Street Journal már két évvel ezelőtt is megszellőztette, hogy árat csökkent az Apple, akkor azonban a cég ezt egyből cáfolta. Bár most az azonnali reakció elmaradt, pénteken azért Phil Schiller az Apple marketing vezetője egy kínai lapnak megemlítette: a vállalatnak esze ágában sincs olcsó készüléket piacra dobni, sem a közeli, sem a távoli jövőben
 
Az elképzelés egyébként igencsak megosztotta a szakértőket. Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője például úgy vélekedett, hogy jelentős bevétel-növekedést hozhatna a vállalatnak az árcsökkentés, amelynek köszönhetően akár 100 millió készüléket is eladhatna 2014-ben az Apple. A többség ugyanakkor inkább az árcsökkenés ellen foglalt állást, mondván, hogy az olcsó termékek teljesen szembemennének az Apple által eddig alkalmazott megkülönböztető stratégiával, s így igen sokat árthatnának a cégnek

Jandó Zoltán-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.