BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem jár a Volán Budapestről a Dunántúlra, fennakadások a BKK-nál is

A rendkívüli időjárás miatt a Volánbusz Zrt. előreláthatólag péntek délig nem indít járatokat Budapestről a Dunántúlra. Az elővételben megvásárolt menetjegyeket a társaság visszaváltja - közölte Szalayné Kotroczó Eszter, a cég szóvivője.

Kisebb járatkimaradások vannak a fővároson belüli közlekedésben is: a havazás miatt nem járnak az 51-es és az 52-es villamosok a Török Flóris utca-Nagysándor József utca közötti szakaszán - írta reggel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. Az éjjeli és kora reggeli órákban áramellátási problémák miatt több villamosjárat vonalán is pótlóbuszokat kellett beállítani, de a forgalom jelenleg zavartalan. A kormány a szabadtérre tervezett március 15-ei állami ünnepségeket lemondta, így a közúti lezárások miatt korábban meghirdetett tömegközlekedési változások döntő többsége elmarad.

A vonaton utazóknak némileg jobb a helyzetük. A GYSEV vonalain elsősorban a Győr-Moson-Sopron megyei szakaszokon kell késésekkel számolni a hóhelyzet miatt, de járnak a vonatok. A vasúttársaság szóvivője, Rázó László elmondta: 10-50 perces csúszások előfordulhatnak. Feláras vonataikra a pénteki üzemzárásig nem kell pótjegyet váltaniuk az utasoknak, és továbbra is érvényes a rendkívüli időjárás miatt bevezetett intézkedés, hogy elfogadják a Kisalföld Volán bérleteit is.

Somogy megyében az utak balesetveszélyesek és több szakaszon járhatatlanok, az M7-es autópályán és a 7-es főúton továbbra sem lehet közlekedni.

Pályazár van érvényben az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, Győrnél, több ponton a szalagkorlát elbontásával próbálják elterelni a forgalmat.

az M1-es és az M19-es csomópontjától délre, a 105-ös kilométernél az országhatár felé műszaki mentés miatt alakult ki több kilométeres torlódás, a főváros felé vezető oldalon valamivel nyugatabbra, a 115-ös kilométernél pályazár lépett életbe. Komárom-Esztergom megyében a 79-es, Győr-Moson-Sopronban a 111-es kilométernél elbontották a műszaki átjárót; a Hegyeshalom felé haladókat visszafordítják a főváros felé. A 90-es kilométer környékén, Bábolna közelében, a Győr irányába vezető oldalon továbbra is áll a forgalom, a személyautók mentésének ideje bizonytalan. Az autósokért melegedőbuszokat indítottak. A Budapest irányába vezető oldalon lassan megindult a forgalom. Győr felé a 77-es szelvényben átvágták a két oldalt összekötő szalagkorlátot, a rendőrök megkezdték a 65-ös és a 83-as szelvények között rekedt járművek kimentését. Egyelőre járhatatlan az út az 1-es számú főút Ács és Komárom közötti szakasza, de ott is megkezdték az emberek kimentését.

A havazás ellenére normál üzemmódban tudják fogadni és indítani a járatokat a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren. Egyetlen járat, a Lufthansa Münchenből érkező repülőgépe volt kénytelen Bécsben leszállni, mert a budapesti repülőtéren nem tudták fogadni. Az utasok továbbszállításáról a légitársaság gondoskodik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.