BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jen gyengülésén is nyer a Sony

A Sony japán elektronikai óriás jelentése szerint az idei második negyedévben ugrásszerűen megnőtt a profitja, amit többek között a jen gyengülése idézett elő.

A nettó profit összege 3,5 milliárd jen lett (8 milliárd forint), szemben a tavaly elért 24,6 milliárd jen összegű veszteséggel. Számos japán cég jelezte, hogy a profitja megnőtt, miközben gyengült a japán valuta, ennek köszönhetően a külföldön elért bevételek hazautalásával megnőtt a profitjuk.

A jen közel 25 százalékkal gyengült az amerikai dollárral szemben a múlt év novembere óta. Ám a Sony azt is közölte, hogy profitja növekedéséhez az okostelefonok eladásának növekedése is hozzájárult. Annak a részlegének az értékesitése, amely az okostelefonokat gyártja, 36 százalékkal növekedett az egy évvel korábbi állapothoz képest. A Sony szerint e részleg az okostelefonok átlagos eladási árának növekedéséből is profitált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.