BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhant az Apple, mert nem tudni sokat az új modellekről

Szakítva a hagyományokkal, most nem tették közzé az iPhone 5C és az ujjlenyomattal működő 5S előrendeléseit. Az előző kettő iPhone ciklust követően – az Apple az új termékek bemutatás után egy héttel – hétfőn szokta nyilvánossá tenni az aktuális termékrendeléseket.

Tavaly közel 2 millió ember csapott le elsőként az iPhone 5-re. Tavalyelőtt az iPhone 4S-ért 1 millió ember tett foglalást. Az adatok hiányába hétfőn 3,2 százalékkal esett az Apple részvénye, így 450,12 dollárt ér a mai napon.

Az új okostelefonok bemutatása után közel 50 dollárral értékelődtek le az Apple részvények.

Elemzők szerint az adatok elhallgatása arra is utalhat, hogy a két új iPhone nem hozta meg a várva várt sikert –á írja a MarketWatch. Azonban egyáltalán nem biztos.

Az Apple cég két új mobiltelefonnal rukkolt elő kedden, amelyek közül az egyik olcsóbb árfekvése miatt a gyártó szerint különösen keresett lesz majd. Az Apple ezen kívül újabb operációs rendszert is kifejlesztett.

Az olcsóbb iPhone 5C 16 gigabájtos változata 99 dollárba, míg a 32 gigabájtos modell 199 dollárba kerül majd kétéves előfizetéssel. A cég új csúcsmodellje az iPhone 5S, ennek 16 gigás változata 199 dollárba, a 32 gigás 299 dollárba, a 64 gigás 399 dollárba kerül majd, szintén előfizetéssel.

A Magyar Telekomnál is elérhetőek lesznek az Apple legújabb iPhone készülékei, amelyeket múlt kedden mutatott be az amerikai gyártó. A Telekom mellett a Vodafone a minap közölte, hogy hamarosan megkezdi Magyarországon az új iPhone 5S és iPhone 5C értékesítését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.