BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több százmilliós csalás a földpalapú támogatással, négy embert letartóztattak

Az uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése ügyében a Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett kísérletének, valamint hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt 
 
A rendelkezésre álló adatok szerint az uniós földalapú támogatások jogosulatlanul igénybevétele céljából a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egy vezető beosztású dolgozója, és bűntársai szervezett módon követettek el visszaéléseket oly módon, hogy az erre a célra szervezett gazdasági társaságok révén valótlan tartalmú területalapú támogatási kérelmeket nyújtottak be.
 
Az elkövetési érték több száz millió forint azzal, hogy ennek kifizetésére nem került sor, mivel azt az időközben megindult büntetőeljárás meghiúsította.
 
A nyomozás teljesítésével megbízott Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói október 11-én gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették az MVH egy vezető beosztású dolgozóját, valamint annak 3 bűntársát.
 
A Fővárosi Főügyészség indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
 
A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, ezért – azzal egyezően – a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel valamennyi gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.