BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esett a Chevron negyedéves profitja

A Chevron Corp. amerikai olajipari cég harmadik negyedévi profitja 6 százalékkal lett kisebb az egy évvel korábbinál, ezzel elmaradt a szakértők által várt szinttől.
 
A gyengébb eredményt elsősorban a megemelkedett működési költségek és a csökkenő finomítói marzsok okozták, amit nem tudott ellensúlyozni az olaj és a gáz drágulása.

A piaci tőkeértéke alapján második legnagyobb amerikai olajipari vállalat adózott eredménye 4,95 milliárd dollár, részvényenként 2,57 dollár lett a szeptember végével zárult három hónapban, míg egy évvel korábban 5,25 milliárd dollár volt. A Reuters által megkérdezett elemzők nagyobb, 2,71 dolláros részvényarányos eredményre számítottak.

A cég bevétele 0,8 százalékkal 58,5 milliárd dollárra emelkedett, az elemzői várakozásokban 58,41 milliárd dollár szerepelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.