BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Februárban kezdik a felújítást a mátraházi edzőtáborban

„Várhatóan 750 millió forintból fog megújulni a mátraházi edzőtábor” – nyilatkozta lapunknak a Nemzeti Sportközpontok (NSK). A Magyar Olimpiai Bizottság és a sportági szakszövetségek javaslata alapján az NSK még 2013 elején döntött az évek óta nem működő tábor újraindításáról, ahol a válogatott keretek készülhettek a versenyekre. A tervezés már befejeződött. A 16 kiemelt sportág számára biztosított létesítmény fejlesztési támogatásból, az NSK 2013. évi beruházási költségvetéséből (4,8 milliárd forint a teljes 7,3 milliárdos keretből) és az emberi erőforrás tárca céltámogatásából jött lére a megvalósításhoz szükséges forrás. Az NSK még ebben az évben kiírja az építési beruházásra irányuló közbeszerzési eljárást, melynek lezárultával 2014 februárjában megindulhatnak a kivitelezési munkálatok.

Mátraháza jelenleg két épületkomplexumból áll. A 3 csillagos besorolású A-B épület 30 szobájában 60 főt lehet majd elhelyezni, 2 szoba mozgássérültek fogadására is alkalmas lesz. Minden szobához fürdőszoba, wifi, televízió fog tartozni. Egy 100 fős konyha éttermet is létrehoznak, liftet helyeznek el, két nagyobb közösségi teret hoznak létre szórakozásra és csapatmegbeszélésekre. A rekreációs terekben szauna, jakuzzi, masszázs és orvosi szoba is lesz. Új kibővített parkolókat, parkot hoznak létre.

A C épületben 12 sportolói szoba lesz, ahol majd 24 főt lehet majd elhelyezni, valamint lesz egy edzői, vagy felügyelői lakás. Csapatöltözőket építenek és egy nagyobb kondícionáló teret. A 22x44 méteres új csarnok valamennyi teremsportot tudja majd fogadni. Három pályás, 300 méteres futópálya lesz a legmodernebb burkolattal, műfüves foci nagypálya és két kisebb multi funkciós pálya is lesz a külső labdajátékokhoz kisebb lelátóval. Minden épület fahulladékkal is fűthető lesz, napenergiával termelik majd a melegvizet, az épületszerkezetet a 2020-as új szabványokra tervezik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.