BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább erősített felhőfronton az IBM

Az elmúlt évek felvásárlási stratégiájának folytatásaként újabb felhőszolgáltatót vett meg az IBM, a Cloudant nevű cég a mobil- és webes alkalmazások fejlesztését tudja jelentős mértékben felgyorsítani. Az IBM 2007 óta több mint hétmilliárd dollárt költött a felhő számítástechnikához köthető akvizíciókra.

Az IBM felhőalapú megoldásokat a középpontba helyező Pulse konferenciájának első napján jelentették be, hogy a cég megvette az adatbázis megoldásokat szolgáltatásként (database as a service – DBaaS) nyújtó Cloudant nevű vállalatot. A most felvásárolt társaság a mobil- és webes alkalmazások fejlesztőinek kínál különböző szolgáltatásokat, amelyeknek köszönhetően jelentősen lerövidíthető az egy-egy applikáció létrehozására fordított idő. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

Az IBM 2007 óta több mint hétmilliárd dollárt fordított olyan cégek felvásárlására, amelyek a felhőalapú megoldások területén erősítik a társaság pozícióját – mondta el Erich Clementi, a vállalat globális technológiai és felhő szolgáltatások üzletágáért felelős alelnöke. Az akvizíciók közül kiemelkedik a SoftLayer tavalyi megvétele nagyjából kétmilliárd dollárért. Erich Clementi a Pulse konferencia nyitónapján tartott előadásában hangsúlyozta, hogy az IBM a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a felhőalapú számítástechnikára.

A konferencia nyitó napján több bejelentést is tett a cég, így például elindították a fejlesztőknek szánt BlueMix platformot. A megoldás lényege, hogy a különböző alkalmazások létrehozásához szolgáltatásként igénybe vehető keretrendszert kínálnak. Az egyelőre béta verzióban elérhető megoldás nyílt szabványokra épül, és képes nagyon felgyorsítani a mobilalkalmazások fejlesztését.

Bejelentették egy új iparági szervezet, a The Cloud Foundry Foundation létrehozását is, amelyben többek között az EMC, a HP, a Pivotal és az SAP is részt vesz az IBM mellett. A szervezet célja, hogy elősegítse a nyílt forráskódú megoldások alkalmazását a felhőalapú számítástechnikában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.