BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hasít a mobilnet Kínában

A javuló telekommunikációs infrastruktúrának hála jövedelmező üzletté vált a mobilnet Kínában, ahol több mint félmilliárd mobiltelefonos internethasználót tartanak nyilván.

Kínában több mint félmilliárd mobiltelefonos internethasználó van, és a high-end előfizetők átlagosan havi 1,6 gigabájt adatforgalmat generáltak tavaly.

A mobilnetes szektor teljes bevétele 108,3 milliárd jüan (17,36 milliárd dollár) volt 2013-ban, idézi a Xinhua hírügynökség a Kínai Internet fejlődése 2013-ban című jelentést , amelyet a Kínai Internet Társaság (ISC) és a Kínai Internet Hálózati Információs Központ (CINIC) közösen készített. „A kínai internetezők asztali számítógépeik helyett egyre inkább mobileszközeikről érik el a világhálót" – mondta Shi Xiansheng, az ISC főtitkár-helyettese, aki szerint a mobilnetes üzlet növekedése mögött az ország infrastruktúrájának fejlődése áll.

A tavalyi harmadik negyedévben 130 millió háztartásban volt elérhető üvegszálas internetkapcsolat, és a 3G mobilinternet lefedettsége minden városra kiterjedt.

A mobilnetes üzlet fejlődésével az okostelefonok piaca is rohamos növekedést ért el. Az elmúlt évben 318 millió okostelefont szállítottak le, 64,1 százalékkal többet, mint 2012-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.