BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vándorcirkusz és könyvkötő is fennakadt a NAV hálóján

Vándorcirkuszt, könyvkötőt, fodrászokat, taxisokat is ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A hathetes akció idején az Észak-Alföld régióban több mint ezer ellenőrzésből szinte minden ötödiknél feltártak valamilyen szabálytalanságot. A várható mulasztási bírság összege meghaladja a 26 millió forintot – tájékoztatta lapunkat Magyar Norbert sajtóreferens.

Elmondható, hogy némileg javult az adózási fegyelem, főként a nyugta- és számlaadás terén. Ez vélhetőleg az online pénztárgép használatából, illetve annak fokozott ellenőrzéséből is ered, mivel a rendszer kevesebb lehetőséget ad a jövedelem eltitkolására. A NAV az ellenőrzött taxisok több mint kétharmadánál, az e-kereskedelemben résztvevők majdnem felénél tapasztalt szabálytalanságot. A szépségiparban tevékenykedők ellenőrzése is magas mulasztási arányt mutat (43 százalék).

Több helyen is ellenőrizte a NAV a vándorcirkuszokat. Az egyik cirkusz jegypénztárának ellenőrzésekor a próbavásárlás után derült ki, hogy a kiadott jegyek ugyan szabályosak voltak, ám az eladott belépőkből származó bevétel, valamint a címletjegyzékben szereplő összeg köszönő viszonyban sem volt egymással. Sőt, a betéti társaságként üzemelő cirkusz beltagja a napi bevételből 1 millió forintot úgy vett ki és vitt el, hogy annak dokumentálása szintén nem történt meg. A társaság semmilyen nyilvántartást nem vezetett a pénzállomány változásáról.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az egyik könyvkötő akadt fenn a rostán, aki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal operatív ellenőrzései a feketegazdaság elleni küzdelemben című szakdolgozatról felejtett el nyugtát vagy számlát adni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.